Scoria (vulkansten) för odling

Köp billigaste i Sverige
Scoria
(krossad vulkansten / lava granulat för odling)
scoria
  • Storlek: 2-8mm
  • Densitet: 600-900kg/m3
  • Användningsanvisningar: Används för blandning av jord till kaktusar och andra plantor. Används också för att täcka jorden så att blomkrukan ser snygg ut samt att man förhindrar uppkomsten av bananflugor.
Storek Pris Frakt*
1 liter 20 kr 65 kr
5 liter 60 kr 95 kr
20 liter 140 kr 130 kr
60 liter* 380 kr 330 kr

*Köper du andra produkter då förändrar fraktkostnaden. Vi skickar mejl med exakt fraktavgift innan betalningen. (Läs också Hur funkar beställning?)

*Beräknas komma tillbaka mitten av juni (v24, 2021). Du kan beställa nu, så mejlar jag dig när vi har produkten. Du kan bestämma leveransdatum efteråt.

Vad är Scoria

Scoria har tre gånger mer dränering jämfört med vanlig blomjord. Den kännetecknas av dess porositet och används i jordblandningar för att justera dränering. De stora partiklarna gör att större hålrum skapas, i vilka överskottsvatten kan rinna ut.
Jämfört med pimpsten är scoria tyngre. Det rekommenderas att blanda 15-50% scoria i jordblandningen beroende på vilken struktur och egenskaper man vill att jorden ska ha.

100% mineralmaterial och därmed fri från eventuell bakterieinfektion.

Vi erbjuder scoria från Island, importerad av den svenska jordtillverkaren ”Bara Mineraler” här i skåne, vilka vi är detaljhandelspartner till.