Köp DIY Kokedama kit

och lär dig hur man göra det själv

Vill du prova att göra Kokedama själv? Här kan du läsa hur man gör Kokedama själv samt köpa vår Kokedama kit online! Allting du behöver hittar du i denna lilla lådan! Utvald material är lätt att använda, passar till brett utbud av växttyper och prisvärt!

DIY Kokedama kit
  • Innehåll
  • Moss(grönmossa)
  • Kokedama jordblandning
  • Vitmossa
  • Bindtråd(stark och vattentålig tråd från Veevus)
60kr/1st・160kr/3st*
*Kan kombineras med Terrarium kit

Slutsåld

 

Hur man gör Kokedama själv

1. Skaffa en växt

Du väljer själv vilken växt att ha i din kokedama. Vilken som helst går bra, nästan. Det blir lite utmanande om växten kräver mycket fuktighet, som till exempel Kalatea- eller malantasläkten, ormbunkar, mimosa pudica och eller liknande. Annars är det bara att använda din fantasi och vara kreativ! Man kan också blanda några växter om man känner för det.

2. Förbereda växten

För att göra kokedama måste man ofta dela upp växten när den kommer ifrån krukan. Annars får den inte plats. På bilden ovan använder jag två stjälkar men det går att använda fler också, beroende på växt och stjälkstorlek. Rensa lätt på rötterna och du är redo att göra din kokedama!

3. Packa rötterna i vitmossa

Sätt vitmossa i vatten. Det kommer att svälla upp och bli en perfekt bädd för rötterna. Omslut nu rötterna med vitmossan. Det måste inte packas perfekt, några rötter kan titta ut från mossan.

4. Sätta rötterna i jorden

Öppna jordpaketet, blanda jorden med ungefär 60ml vatten.Gör blandningen till en liten skål. Packa in vitmossan och rötterna i skålen och gör det sedan till en boll.

5. Täck jordbollen med mossa

Täck hela jordytan med grönmossa. Jordbollen ska vara lite klibbig på ytan, om den inte är klibbig stänk då lite vatten på den. Tryck sedan ihop hela bollen ganska hårt så att mossan stannar på plats. Därefter binder du ihop allting med den vattenresistenta tråden.

Nu är din kokedama klar!