Köp DIY Terrarium kit

och lär dig hur man göra det själv

Vill du prova att göra Terrarium själv? Här kan du läsa hur du gör ditt eget terrarium själv. Allting du behöver hittar du i denna lilla låda! Våra utvalda material är prisvärda och lätta att använda!

DIY Terrarium kit
  • Innehåll
  • Moss(kvastmossa, Dicranum spp.)
  • Lera
  • Jord
  • Pimpsten
  • Vaxpapper
60kr/1st・160kr/3st*
*Kan kombineras med Kokedama kit
Slutsåld
(Följ vår Facebook eller Instagram för att hålla dig uppdaterad.)
 

Hur man gör Terrarium själv

1. Skaffa en glasburk

Du får en jordmängd som passar till en burk på ca 15cm i diameter. Vi rekommenderar en burk med lock. (Burken behöver inte vara lufttät, men ju mindre luft den släpper ut ju mindre bevattning behöver den!)

2. Lägg pimpsten och vaxpapper i botten

Detta är mest av estetisk anledning. Med Pimpsten i botten och vaxpapper ovanför, kan du förhindra alger på burkens botten. Klipp pappret något mindre än burkens diameter så att det inte kan ses från sidorna.

3. Jord

Lägg i jorden. Om du vill ha växter i terrariet kan du lägga i dem nu. Övriga dekorationer, till exempel sten eller bark, kan också läggas i nu.

När man använder växter i terrarium så är det viktigt att välja fuktighetsälskande växter. Exempelvis ormbunkar, hemtrevnad(Soleirolia soleirolii), tillandsia, orkidé, köttätande växter osv…

4. Förbered mossan

Mossan växer uppåt och de gamla delarna längs ner blir successivt bruna. Dessa delar bidrar inte till mossans tillväxt så trimma av dem. På så sätt kan du minska volymen och undvika att mossan torkar.

5. Applicera lera under mossan

Blanda lera med vatten smörj in mossans undersidan. Tryck lite när du smörjer så att leran fyller mellanrummen.

6. Lägg mossan i burk och det är färdigt!

Tryck ner mossan ovanpå jorden och det är klart! Rensa smuts som råkat hamna på sidorna med sprayflaskan.

Sätt terrarium i ett ljust läge men inte i direkt sol! Då blir det alldeles för varmt. Bevattningen beror på hur tätt locket är, men vanligtvis behövs det inte bevattnas oftare än en gång i månad!